STTF är en ideell förening för oss som är verksamma inom scen-, kultur-, film- eller eventproduktion bakom scen eller kameran. För nätverkande, hitta lösningar, aktivt medverka  eller bara hänga med.

 

Du läser detta betyder det att du troligtvis är verksam inom eller intresserad av ett område som berörs av scenteknik i form av ljud, ljus eller bild på ett eller annat sätt.

Men… scenproduktion är så mycket mer än tekniken inom ljud, ljus och bild. Det är snickare, maskörer, scenografer, dekortillverkare, smink, designers, projektledning, marknadsföring, regi…

Och ibland är det ett fåtal personer som löser alla dessa uppgifter, inom en folkrörelse som Nyårsrevyer till exempel.

Oavsett om du håller på med amatörteater eller arbetar på Kungliga Operan eller Stavangers Konserthus så gäller samma fysiska lagar. Samma juridiska ansvarsområden. En bra föreställning är en bra föreställning – oavsett budget och utbildning.

När du vill utvecklas finns ingen bättre lärare än verkligheten. Varje gång du ger dig in i ett nytt projekt utvecklas du. Varje misstag som för stunden ger dig tandagnisslan är morgondagens konsultintäkter när du hjälper andra undvika dom.

Men, måste jag vara medlem i typ STTF för att kunna utvecklas?

Självklart inte. Du kan säkert hitta mängder av information på nätet. Bland annat på den här hemsidan som ger dig tillgång till artiklar, forum, tjänster och medlemmarnas expertis. Eller så går du med för ett par hundralappar och får dessutom tidningen Proscen i brevlådan, och information om mässor, evenemang och workshops innan de dyker upp på Internet.

Om du är filmarbetare, lärare, musiker, vaktmästare, danspedagog, amatörteaterentusiast, revykung, teaterarkitekt, ljudtekniker, ljustekniker, designer, scenograf, snickare, maskör, professionell scenarbetare eller teknisk chef på landets större scener är STTF en given del av din radar. Och om du har en annan beröringspunkt: likaså.

Bli medlem nu!